Sosyal medyada yayılan “yapay et üretimi” iddialarını yalanlayan Tekirdağ Un firması, tesislerinde yalnızca tahıl bazlı gıda ürünleri üretildiğini ve tamamının ihraç edildiğini duyurdu.
Tekirdağ Un firması, son günlerde sosyal medyada yayılan “yapay et üretimi yapıldığı” yönündeki iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Firma, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve sadece izlenme ve beğeni kazanmak amacıyla kasıtlı olarak yayıldığını ifade etti.
Firmanın açıklamasında, üretim tesislerinde yalnızca yüksek kalite standartlarında, extrüzyon tekniği kullanılarak prejelatinize tahıl unları üretildiği belirtildi. Ürünlerin buğday ve mısır unu bazlı olduğu, özellikle Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) kapsamında gıdaya erişimi kısıtlı ülkelere gönderilen çocuk ve yetişkin ek gıdalarının üretildiği vurgulandı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu üretim tekniği ile tahıl unlarının içerisinde yer alan nişasta yapıları belirli sıcaklık ve basınç altında parçalanarak suda çözünebilen formuna dönüştürülmektedir. Böylece herhangi bir kimyasal kullanılmadan, E-kod içermeyen ve doğal kaynaklı ürünler elde edilmektedir.”
Prejelatinize tahıl unlarının fırıncılık ve atıştırmalık sektöründe fonksiyonel katkı maddesi olarak kullanıldığına dikkat çeken firma yetkilileri, tüm ürünlerin toz formda olduğunu ve yapay et ile hiçbir benzerliğinin bulunmadığını belirtti.
Firma, ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenleri www.tekirdagun.com ve www.tek-food.com adreslerine yönlendirdi.