• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER


Metin Külünk’ten GDO’lu Mısırla İlgili Önemli İddialar

Metin Külünk’ten GDO’lu Mısırla İlgili Önemli İddialar

ABONE OL
27 Mayıs 2024 09:40
Metin Külünk’ten GDO’lu Mısırla İlgili Önemli İddialar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’li Metin Külünk, Tekirdağ’a getirilen GDO’lu mısırlarla ilgili önemli iddialarda bulundu.

 

Tekirdağ’da Düğüne Katıldı Önemli Açıklamalarda Bulundu

Türkiye’de AK Parti iktidarının, milletten aldığı gücü kendi çıkarları için kural tanımayarak, milletin hak ve hukukunu göz ardı ederek, sadece kendi zenginlikleri için acımasızca kullanan bir zihniyetin kendini ele verdiğini belirten Külünk, 31 Mart Seçimlerinin sonuçlarının iki aydır sokakta tartışıldığını ifade etti. Külünk, AK Parti içerisindeki azınlık bir kesimin, 31 Mart’ın en stratejik sorumluluklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakarak, hiçbir şey olmamış gibi siyasal yaşamlarına devam ettiklerini ve sözde entelektüellikten de vazgeçmediklerini söyledi.

GDO’lu Ürünlerin İthalatı ve İddialar

Külünk, milletin temel hak ve hukukunu doğrudan ilgilendiren GDO’lu ürünlerin ithalatı yasak olmasına rağmen, birilerinin bu yasağı deldiğini ileri sürdü. Tekirdağ’da, GDO’lu mısır ithalatıyla ilgili şu iddialarda bulundu: Gemilerle yurtdışından getirildiği iddia edilen GDO’lu mısırların evrakları Tarım İl Müdürlüğüne teslim edilmeden, analiz yapılması için şahit numune alınmadan ve analize numune gönderilmeden bazı Tarım İl Müdürlüğü yetkililerince “Uygundur” oluru verildi. Böylece gemilerdeki ürünlerin analizi yapılmadan gümrükte boşaltılıp piyasaya sürüldü. Piyasaya sürüldükten sonra alınan numunelerin laboratuvar analizlerinde GDO’lu oldukları ortaya çıktı. GDO’lu ürünlere “GDO’suz” raporu verilerek gemilerdeki ürünler boşaltıldı. Yurtdışından gelen ürünün GDO’lu olduğu ürün belgesinde yazılı olmasına rağmen, belgelerin çevirisinde “GDO’suz üründür” şeklinde hileli çeviri yapıldı.

Müdahale İddiasını Gündeme Taşıdı 

Sürecin, Tarım İl Müdürlüğünden yapılan bir ihbarla ortaya çıktığını belirten Külünk, savcılığın hemen soruşturma başlattığını ve bakanlıktan müfettiş görevlendirildiğini ifade etti. Personelin “Şifrelerimiz çalındı” savunması yaptığını belirten Külünk, konunun soru önergesi ile TBMM gündemine de taşındığını söyledi.

Tekirdağ’da konunun takip edildiğini belirten Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük özveri ve emeklerle kurup bugünlere getirdiği AK Parti’yi kendi çıkarları için kullanan isimlerin bulunmasından dolayı konuya müdahale edildiğini belirtti.

İthalat İşlemleri ve Sağlık Riski

Tekirdağ Limanı’ndan ithal edilen ürünlerle ilgili iddiaların çok ciddi olduğunu belirten Külünk, Rusya ve Ukrayna’dan beş firma tarafından ithal edilen GDO’lu yedi gemi mısır ve üç gemi kanolanın, il tarım ve orman müdürlüğünde sahte analiz raporları hazırlanarak bakanlığın sistemine yüklendiğini ve gemilerin yüklerini boşalttığını iddia etti.

Külünk, bu kadar güçlü iddiaların olduğu bu ithalat işlemlerinin bir kez mi yoksa çokça mı yapılarak sağlığımızla oynandığını sorguladı ve AK Parti’nin gücünü kullanarak bu işleri yöneten isimlerin, şimdi operasyonu durdurmak için müdahil olup olmadıklarının araştırılması gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli