Tekirdağlı Firma Yapay Et Üretiyor

Tekirdağ’ın tanınmış firmalarından Tekirdağ Un Sanayi’nin çatısı altındaki Multirex Firması Dumansız Sanayi Bölgesinde saatte soya fasulyesinden 2 bin 500 ton yapay et üreterek ihraç ediyor. Fabrika yine bünyesinde Birleşmiş Milletler için dünyada dağıtılmak üzere çocuk maması da üreterek ihracını gerçekleştiriyor.

TEKİRDAĞ’IN GURURU FİRMA DUMANSIZ’DAN DÜNYAYA ÜRETİM YAPIYORLAR

Tekirdağ’ın köklü firmalarından kurucunun Öksel Demir olduğu Tekirdağ Un Sanayi Firması Dumansız sanayi bölgesinde kurduğu modern fabrikası ile ihracat rekorları kırıyor. Multirex markası ile fabrikada çocuk maması ve yapay et üretimi gerçekleşiyor. Firma üretiminin yüzde 70’ni çocuk mamasına yüzde 30’unu ise yapay et üretimine ayırıyor.

300 PERSONELLE İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORLAR

Toplam 300 personeli olan firma dumansız sanayi bölgesinde 3 vardiya olarak aralıksız üretim yapıyor. Birleşmiş milletlere yoksul çocuklara dağıtmak üzere mama üretimi gerçekleştiren firmanın ürettiği mamalar Ortadoğu, Yemen, Suriye ve Filistin başta olmak üzere ülkelerdeki gıdaya ulaşamayan çocuklara dağıtılıyor.

TÜRKİYE’DE YAPAY ETİ ÜRETEN İLK VE TEK FİRMA

Tekirdağ Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Demir, “Yapay et üretimi fabrikamızın yüzde 30 kısmını oluşturmaktadır. Soya fasulyesinden kıyma formunda içinde yüzde 28 protein olan yapay et üretiyoruz. Soyalarımızı Çukurova bölgesinden temin ediyoruz. Yapay etimizin proteini en az et kadar. Etten farkı kolesterol yok. Fiyatı da etin dörtte bir fiyatı kadar. Yapay ette en fazla tüketim Amerika’da. Bizler yapay eti Türkiye’de üreten ilk ve tek firmayız. Saatte 2 ile 2. 5 ton arasında bir üretimimiz mevcut. Fabrikamızın kurulu kapasitesi saatte 6  tondur. Fabrikamız son teknoloji , kusursuz hijyen , otomasyon ve kalite kontrol donanımlarına sahiptir. Bir yıldır üretim yapıyoruz. Hergeçen gün de kapasitemizi artırıyoruz” dedi.