DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN
BIST %
BITCOIN 2314055-2,16%
Tekirdağ
13°

AÇIK

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER


Tekirdağlı Firma Özbekistan’da Fabrika Kuruyor

Tekirdağlı Firma Özbekistan’da Fabrika Kuruyor

ABONE OL
15 Kasım 2023 11:42
Tekirdağlı Firma Özbekistan’da Fabrika Kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ merkezli tarım makineleri üreticisi olan Ermak Aysaç firması, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te tarım aletleri fabrikası kurma çalışmalarına başladı. Şu anda montaj aşamasında olan fabrikanın ilerleyen süreçte tamamen sıfırdan üretim yapma kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Son yıllarda ihracata büyük önem veren Ermak Aysaç Tarım Makinaları, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteriyor. . Firma uzun bir süredir Özbekistan’a özellikle toprak tesviye makinesi ve diğer tarım aletleri gibi ürünlerin ihracatını gerçekleştirmekteydi. Bu sebeple, Ermak Aysaç Tarım Makinaları Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisi Ramazan Yaman’ın öncülüğünde firma, üretim faaliyetlerini Özbekistan’ın Taşkent şehrinde gerçekleştirmek için adımlar atıyor. Firma, Özbekistanlı bir şirketle ortak üretim yapmayı planlıyor. İlk başta montaj aşamasında başlayacak olan üretim süreci, zamanla tamamen yerli üretim aşamasına geçecek. Böylelikle ürünlerin tamamı Özbekistan’da üretilecek.

Bu girişim, hem Ermak Aysaç Tarım Makinaları firması için yeni pazarlara açılma ve ihracatını artırma fırsatı sağlayacak hem de Özbekistan için yerli üretim kapasitesini geliştirme ve tarım sektörünü destekleme açısından önemli bir adım olacak.

Kısa bir süre önce Özbekitan’a  bir ziyaret gerçekleştiren Ermak Aysaç Tarım Makinaları Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisi Ramazan Yaman, buradaki ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaman, “Ziyaretimiz iki ülke ticareti açısından olumlu geçti. Özbekistan dünyanın en kaliteli pamuğunu üretiyor. Bizim buraya hali hazırda tarım makineleri ihracatımız mevcut. Bir bir tık öteye gitmek istiyoruz. Buradaki kardeş firmamızla ortak üretime geçiyoruz. Öncelikle Çorlu fabrikamızda üretilen parçaların Taşkent’teki fabrikada montajını planlıyoruz. Kısa süre içinde de burada sıfırdan tarım makineleri üretimine geçmek istiyoruz. Şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli