• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER


Yıllardır Atıldı, Adalar Manzaralı Evler Yeniden Hayat Buldu

Yıllardır Atıldı, Adalar Manzaralı Evler Yeniden Hayat Buldu

ABONE OL
30 Temmuz 2024 20:55
Yıllardır Atıldı, Adalar Manzaralı Evler Yeniden Hayat Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki Baykallar mevkiinde bulunan deniz kenarı ve adalar manzaralı 22 dairelik konut projesi, yarım kalan inşaatın yeni bir yatırımcı tarafından tamamlanmasıyla hayat buldu.

YARIM KALAN İNŞAATLARA HAYAT VERİYOR

2013 yılında müteahhidinin yarım bıraktığı deniz kenarındaki adalar manzaralı 22 dairelik Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Baykallar mevkiinde projeyi devralan iş insanı Şeref Yalçınkaya, projeyi kısa sürede tamamlayarak satışlara başladı.  Milli servete katkı sağladıklarını ifade eden Yalçınkaya, “5 yıldır Tekirdağ’da inşaat yapmaktayım. Projelerim arasında yarım kalan inşaatlar da var. Müteahhitlerle toprak sahipleri arasındaki sorunlu yerleri alıp, milli servete katkı yapmak ve ticaret yapmak için bu işlere girdik” dedi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN PANORAMA EVLERİNİ TAMAMLADI

Malkara yolu üzerinde bulunan ve yapımı yılan hikayesine dönen daireleri tamamlayarak hak sahiplerine teslim eden Yalçınkaya, “Panorama evleriyle ilgili orada insanların haklarının yenildiğini düşündüğüm için girmiştik, ancak orasının hayatımın en büyük pişmanlıklarından biri oldu. Hala Panorama sitesinde yaklaşık 12 milyon TL civarında alacağımız var ve bu parayı icra yoluyla almaya çalışıyoruz, ancak hukuk yavaş işliyor. Daha sonra yeni yönetici arkadaşlar geldi, orayı onlara devrettik, alacaklarımızı icra yoluna bıraktık. Hukuki mücadelemiz devam ediyor, ancak Panorama Sitesi şu an bizim katkılarımızla oturuma hazır” dedi.

2013 YILINDA YARIM KALMIŞTI, YENİDEN HAYAT BULDU

11 yıldır atıl halde bekleyen deniz manzaralı projeyi tamamlayarak satışa hazır hale getirdiklerini ve atıl binayı milli ekonomiye kazandırdıklarını ifade eden Yalçınkaya, “Buranın müteahhidiyle de toprak sahibi arasında bir sorun oluşmuş. Toprak sahipleri tapu iptal davası açmışlardı. Müteahhidi yarım bırakıp gitmişti. Herhalde ekonomi krizlerden olabilir. Ben hiç kimseyi de burada rencide edici cümle kullanmak istemiyorum. Buranın müteahhidini de tanımıyorum şahsen ama bir iki defa telefonda konuşmuşluğumuz oldu. Buradaki arkadaşlar panoramadaki işlerin bitmesinden dolayı bana geldiler. Bize de bir yardımcı olur musun? Böyle bir durumumuz var diye. Bana geldiler. Ben de buranın avukatlarıyla, toprak sahipleriyle görüşmeler doğrultusunda yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde ortak noktayı bulduk. Toprak sahiplerine yaklaşık 6,5 milyon lira civarında bir ödeme yaptık. Onların dairelerinin işlerini de projeye uygun halde yapmamızı taahhüt ettik. Biz bu doğrultuda bir sözleşme yaptık. Sözleşmenin doğrultusunda da diğer maliklerle oturduk, konuştuk. Baktık ki buradaki malikler de yukarıdaki gibi sıkıntı oluyor. Biz de köklü bir çözüme gidip 11 tanesini bünyemize aldık, ödemelerini yaptık. Sonra bitirme aşamasına geldik. Nasip olursa bir ay sonra burası bitmiş olacak. ” dedi.

MİLLİ SERVETİ DEĞERLENDİRİP VE EKONOMİYE KATTI SAĞLADI

Yalçınkaya, “Burada 3×1 ve dubleksler olarak 22 daire bulunuyor. Bir tanesi 2×1, diğerlerinin hepsi 3×1. Yaklaşık 140 metre ile 180 metrekare arasında 3×1 dairelerimiz. Dublekslerimiz de 280 metrekare arasında. 4 tane dubleks var. Bir tanesi toprak sahiplerinde, üç tanesi bende. Peyzaj çalışmamız kaldı. Diğer işlerin tamamını bitirdik. İnşallah bir ay, bir buçuk ay sonra burası da oturma hazır. Ekonomiye hem katkımız oldu, hem atıl durumda olan bir yeri tekrar milli serveti değerlendirdik ve ekonomiye kattık. Bunun için de kendimiz de ne kadar övünsek azdır” dedi.

‘BURANIN MANZARASI BİLE BİR GAYRİMENKUL DEĞERİNDE’

Yalçınkaya, “Birinci sınıf malzemeler kullandık. Değer katmak için uğraştık. Değer kattığımıza da inanıyoruz. Burası insanları yaşlandırmaz gibi geliyor bana. Buradaki gayrimenkullerin bir ikisi hariç tamamı satılık. Marmara Denizi, Avşa Adası, akşamları serin manzara eşliğinde akşam yemeği, sabah kahvaltısı insanların hayatına tat katacak, düzen katacak, hayatına heyecan katacak bir proje bu. Tavsiyemiz gelip görmeleri. Buranın manzarası bile bir gayrimenkul değerinde” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli